Stå upp för Sverige

Nyss hemkommen från Gamla Ullevi och det är lite svårt att samla ihop intrycken. Sverige gjorde en miserabel första halvlek, det såg nästan ut som om man kallat in hela A-landslaget, och blev utbuade i paus efter att ha släppt in två onödiga och ett snöpligt självmål. England spelade inte som några gudar, men de hade effektivitet och ett lamt försvarsinriktat Sverige emot sig.

Två byten. Malmöduon Guillermo Molins och Labinot Harbuzi in i stället för Martin Olsson och Andreas Landgren (varför i helvete fick han starta?). Pang och Sverige fick i gång det anfallsspel man förfört det svenska folket med tidigare i turneringen. Tre ett och Gamla Ullevi exploderade. Tre två och Gamla Ullevi skakade nästan sönder. Tre tre och husen på andra sidan Fattighusån ville helst falla ihop i ett stort dammoln. Det klappades, hoppades och skreks på di svenske och det tog matchen till en förlängning där Robin Söder trasade sönder knäet. Där engelske inhopparen Frazier Campbell fick två gula kort och därmed blev utvisad. Där Marcus Berg nickade bollen i ribban och Mattias Bjärsmyr satte bollen i burgaveln.

Milner missade den första engelska straffen på Beckham-manér och Berg slog bollen på målvakten Harts fot som dröjde kvar mitt i målet. Sverige hade sin chans där, men efter det kändes det hur pressen skulle bli för stor och den här gången var det Guillermo Molins som fick ta smällen, även om Berg har en ännu större del i förlusten på grund av sin miss. Sedan kan man inte gnälla på Berg som med sina två mål tog Sverige till den här straffläggningen och gjorde hela fem mål i gruppspelet. Det är stort. Ingen annan spelare har i ett U21-EM gjort fler än fyra mål på hela turneringen. Sug på den.

Sverige spelade ut England efter halvlekspausen, inget snack om saken. Att Theo Walcott är farlig så fort han kommer rättvänd har vi lärt oss från Premier och Champions League och att hela England är stort och tungt att möta vet man sedan födseln. Man får lära sig det via modersmjölken eller så.

Att vi ändå lyckades ta oss till semifinal är stort, det ska ingen ta ifrån dessa killar, även om det känns tungt i ett par dagar framöver. Åtminstone till att finalen är spelad. Själv åker jag ned till finalen med högt buret huvud för vi i Göteborg har fått detta omdöme från en av UEFA-pamparna: ”I honestly consider Göteborg being the best Under21 Host City ever.”

Det kan knappast bli mycket bättre eller hur?

I morgon gör jag mitt sista pass som volontär och det kommer att vara lite vemodigt att plocka ned insynsskydd och reklamskyltar. På kvällen är det avslutningsfest på Gamla Ullevi och som sagt blir det bussresa och final i Malmö på måndag. Då tar jag på mig min englandströja igen och sjunger med i God Save the Queen. It’s gonna be wicked awesome.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s