Jonathan Harris inspirerar

Jag var tvungen att testa Vodpod, en plug-in till firefox som direkt kan publicera flash- och youtubefilmer snabbt och enkelt på din blogg. Så jag testade. Och det fungerade ju faktiskt. Redan nu finns i och för sig ett enklare sätt att posta Youtube-videos på WordPress, men när man vill ha in TED-talks eller liknande kan det vara enklast att använda Vodpod. Lite coolt för en tekniknörd också.

Att jag valde just den här videon är inte helt slumpmässigt. Jonathan Harris är kreativ. Konstnär och ”computer scientist” i ett. En kombination som är fantastisk visar det sig ganska snart. Han har skapat wefeelfine.org som fungerar som ett nät på Internet och samlar upp alla meningar i engelskspråkiga bloggar med frasen ”I feel” på ett och samma ställe. Dessutom får man demografisk information om den som skrivit det till exempel plats, ålder, kön eller vilket väder personen i fråga upplevde då det skrevs. Det hela blir en sida fylld av korta och lite längre historier, aldrig mer än en mening långa. Och det är spännande i sig eftersom man måste fantisera ihop i vilket sammanhang det är skrivet. Mer om det i klippet nedan.

Om du ser på det och hänger kvar en liten stund till så kommer du till det fantastiska viset att bygga upp ett fotoalbum på i The Whale Hunt. Men det är mest bara otroligt fräckt att kolla på en gång eller så. Men jag beundrar dock hela utförandet.

Det bästa kommer ändå i slutet. Harris har rest runt i Bhutan och träffat människor, 117 för att vara exakt, och intervjuat dem om hur glada och nöjda de är med livet. På en skala från ett till tio fick de sedan bestämma hur glada de var och blev tilldelade lika många ballonger som glädjesiffran. Sedan fick de göra en önskan och skriva den på en ballong. Det hela blev 117 mycket rörande möten och ett par stycken får vi ta del av under föreläsningen.

Jag får godartade rysningar genom kroppen när jag tittar på det enkla men genialiska han skapat, unge Harris.
Se så. Tryck på play och titta nu.

Vodpod videos no longer available.

more about ”Jonathan Harris collects stories | Vi…”, posted with vodpod
Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Jonathan Harris inspirerar

  1. Wow! Vilket lyckopiller, galet intressant och inspirerande tycker jag.

    • gotoutofbedlam

      Qton
      Eller hur! Och jag är ju skyldig dig en, eftersom du öppnade ögonen mina, för hela sajten för ett år sedan eller så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s